Derde belevenissen

Hoi beste lezer,

Welkom bij ‘aflevering 3’ van de Belevenissen. Graag wil ik deze Belevenissen beginnen met het beantwoorden van een vraag: is het boek Meesterlijk intussen klaar? Het antwoord op die vraag luidt: ja en nee. Ik kan me voorstellen dat je wenkbrauwen nu gefronst zijn, want hoezo ja en nee? Dat zal ik je uitleggen. Op de computer is het boek klaar, dat wil zeggen: alle bestanden liggen nu bij de drukkerij en die zal ervoor gaan zorgen dat de bestanden worden ‘omgetoverd’ tot een echt boek. Een boek zoals je dat wel kent, vol pagina’s met het verhaal en plaatjes erop waar je doorheen kunt bladeren. De drukkerij heeft hier even de tijd voor nodig, want alles moet natuurlijk wel precies kloppen. Over de kaft moet bijvoorbeeld een glanzend laagje geplaatst worden als een soort van beschermlaag, en alle bladzijden moeten natuurlijk ook aan elkaar vast gemaakt worden (bij mijn boek gebeurt dat met lijm). Verder gaat de drukker niet 1 boek maken, maar natuurlijk veel meer, en dit kost natuurlijk ook tijd. Maar over een tijdje is die tijd helemaal voorbij en dan is het boek ook echt een boek zoals jij een boek kent. Dan is het dus ook veel leuker en spannender om het te lezen dan hoe het nu is: allemaal losse bestanden op de computer.. Dus nog heel even geduld (voor mijzelf geldt dat ook) en dan kun je mijn nieuwe boek gaan bewonderen 🙂

Hopelijk snap je nu waarom ik zeg dat het boek Meesterlijk WEL en NIET klaar is. En anders probeer je het stukje hierboven nog maar eens te lezen 😉

Aan het einde van deze derde Belevenissen zou ik het graag nog even willen hebben over mijn eerste boek Meesterwerk. Ik heb dat namelijk zelf al in een bibliotheek gespot, en omdat boeken daar altijd op achternaam geplaatst worden, stond mijn boek naast de boeken van mijn grote idool: Annie M.G. Schmidt 🙂 Dat vond ik toch wel heel erg gaaf, en ik kon een klein vreugdesprongetje dan ook niet achterwege laten 😉

Daarmee besluit ik deze ‘aflevering’ van de Belevenissen.

Tot de volgende keer maar weer 🙂

Sander

PS:
De eerste twee Belevenissen zijn hier terug te lezen.

© 2019 Sander Schmits
Terug naar het overzicht