Mijn schrijversverhaal

Op deze pagina vind je mijn schrijversverhaal (zoals ik het noem). Door dit te lezen en te bekijken kun je ontdekken wie ik ben. Veel plezier daarmee! :)

"We noemen hem...: Sander!"

In 1990 werd ik geboren in een ziekenhuis in Limburg. En mijn ouders gaven mij de naam Sander mee. Sander Schmits om precies te zijn.

De eerste jaren

De eerste jaren van mijn leven deed ik niet veel anders dan spelen. Bijvoorbeeld: poppenkast spelen of me verkleden. Of ondeugend zijn en water uit het badje gooien. Kijk maar eens naar het filmpje hieronder 😉

Naar de basisschool

Toen ik 4 jaar was geworden kwam ik tot de ontdekking dat ik niet m’n hele leven alleen maar kon blijven spelen en ik moest eraan geloven: ik mocht naar de basisschool. Gelukkig maar, anders had ik dit nu niet kunnen schrijven.

Leuke schrift :)

Op de basisschool leerde ik immers lezen én schrijven. En vanaf groep 5 hadden we het ‘leuke schrift’. Hierin mocht je verhaaltjes schrijven. Dit vond ik altijd heel erg leuk om te doen.
Wil je hier nog een voorbeeld van zien, scrol dan maar eens naar beneden 😉

Mijn droom: De toneelschool

Later kregen we het vak drama en dat vond ik nog mooier! Ik wist dan ook al vrij vlug dat ik naar de toneelschool wilde, om uiteindelijk acteur te worden. Op de grote, middelbare school heb ik dan ook heel veel toneelgespeeld. Ook in toneelgroepen in voorstellingen, in een écht theater. Kijk maar eens op de foto.

Meesterwerk

Door het vele toneelspelen, kwam ik niet meer zoveel aan schrijven toe. Maar omdat na de middelbare school helaas bleek dat ik niet naar de toneelschool kon, begon ik vanaf toen toch weer meer te schrijven. Met als resultaat: Meesterwerk, mijn eerste kinderboek! En uiteindelijk ook mijn eigen website: www.schrijversander.nl!

Gastlessen

Toen mijn boek Meesterwerk een tijdje uit was begon ik met het bezoeken van basisscholen, om daar gastlessen te geven over het boek en over schrijven. In zo’n gastles leer ik de klas wat er allemaal bij komt kijken als je een boek wilt schrijven. Ook speel ik dan weleens een stukje toneel (zoals op de foto te zien is ;)).

 

'n Stuk geluk

Een tijd na mijn eerste boek verscheen ook mijn eerste toneelstuk, met als titel: ’n Stuk geluk. Als ik zelf toneelspeel en als ik anderen zie toneelspelen, ervaar ik altijd geluk. Misschien heeft het stuk daar ook wel mee te maken 😉

Luisterboek

Na ’n Stuk geluk verscheen het vervolg op Meesterwerk, met als titel Meesterlijk. Met dit boek ben ik ook nog de studio ingedoken en zo werd mijn eerste luisterboek geboren.

Iets anders

Om het schrijven afwisselend en uitdagend te houden, begon ik ook voor grote mensen te schrijven. Die verhalen waren ook nog eens in mijn dialect (het Limburgs), dus je kunt wel spreken over totaal iets anders.

Puzzels

Zoals in mijn boeken en op mijn website te zien is, maakte ik al langer puzzels. Maar vanaf 2020 ging ik ze ook maken om ze op andere plaatsen te laten publiceren.

zodra er weer iets nieuws te vertellen is 🙂